Gå till innehåll

Johannespassionen – Bach – Dramatiserad version

2017-04-01 18:00 - 21:00
S:t Nikolai kyrka, Kyrkogatan, Halmstad, Sweden
Address: S:t Nikolai kyrka, Kyrkogatan, Halmstad, Sweden

Välkomna till vårens höjdpunkt i S:t Nikolai kyrka; Oratoriekörens sceniska framförande av Bachs Johannespassionen under ledning av Anders Wilhelmsson.

Lördag 1/4 kl 18 & söndag 2/4 kl 16.

Inspirerat av Johannesevangeliet berättar detta verk historien om Jesu lidande och död. Det är även en berättelse om svek, maktspel, grupptryck, mobbning och maktlöshet med många frågor kring mänskligt beteende mer aktuella idag än på länge. Skulle du själv stå upp för det du tror på i alla lägen? Vi går en dramatiserad version under regi av Anci Hjulström där vi gestaltar dessa tidslösa frågor på ett modernt sett.

Med oss har vi fantastiska Göteborg Baroque, Anna Falkström sopran, Tobias Nilsson alt, Leif Aruhn- Sollén recitatör/tenor, Peter Boman Kristus/bas och Karl-Peter Eriksson Pilatus/bas.

Nytt inför denna konsert är att det finns möjlighet till förköp av biljetter för att på så sätt få bättre plats i kyrkan och slippa köa. Biljetter köper ni via länken i evenemanget eller överst på vår sida, på Ticketmaster.se, Halmstad Tourist Center (tel 035-120200) eller i samband med huvudgudstjänst/lördagsmusik i S:t Nikolai. Resterande biljetter säljs vid ingången. Biljettpris 150/80 kr.