Urpremiär på Läckö slott

detgaranDen 9:e juli har Maria Sundqvists och Daniel Fjellströms opera Det går an (baserad på Carl Jonas Love Almqvists kortroman med samma namn) urpremiär på Läckö slott. Karl Peter gör rollerna som baron Mörck och drängen Hans.

En opera om vingar, glas och kärlek.

Sara och Albert möts på ångbåten Yngve Frej en sommardag. En viljestark, resonerande kvinna som driver familjens glasmästeri och betalar för sig själv. En underofficer som väntar på att få avancera i yrkeslivet. Båda svåra att klassbestämma i en tid när klass betyder allt och den nya medelklassen är på väg att växa fram. Och tar sig ton.

På deras långa resa från Stockholm till Saras hem i Lidköping följer vi hur förhållandet fördjupas. Genom samtal kring kvinnans frihet, fri kärlek och kritik mot det kärlekslösa äktenskapet blir de förälskade. Men hur kan man bli lycklig och få kärleken att räcka utan att ge upp för mycket av sig själv och sin frihet? Går det an att leva självständigt och fritt, enbart i kärlek och inte i äktenskap?

Gå in på www.lackoslott.se för att boka dina biljetter!

Välkomna!

detgarantema